duminică, 20 decembrie 2009

Un e-mail de la prietenul meu Sergey

Meditatia transcedentala scade riscul de aparitie a maladiilor cardiovasculare

Rl online Miercuri, 18 Noiembrie 2009

Meditatia transcedentala scade riscul de declansare a maladiilor cardiovasculare, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani, informeaza bbc.co.uk, citat de Mediafax.

Autorii acestui studiu au explicat in cadrul unei conferinte organizata de American Heart Association ca le-au cerut celor 201 de voluntari afroamericani, alesi intamplator, sa practice meditatia sau sa efectueze cateva schimbari in stilul lor de viata.

Dupa o perioada de monitorizare de noua
ani, cercetatorii americani au constatat, pentru grupul pacientilor care au practicat meditatia transcedentala, o scadere cu 47% a ratei mortalitatii, a infarctelor si a atacurilor cerebrale.

Studiul a fost efectuat de cercetatorii de la clinica Medical College din statul american Wisconsin si de la Universitatea Maharishi din statul Iowa.

Acest studiu a beneficiat de o finantare de 3,85 milioane de dolari din partea National Institute of Health si National Heart, Lung and Blood Institute.

Voluntarii afroamericani, femei si barbati, aveau o varsta medie de 59 de ani si sufereau de o anumita ingustare a arterelor cardiace.

Pacientii din grupul care a practicat meditatia au fost rugati de medici sa practice aceasta tehnica timp de 20 de minute, de doua ori pe zi.

Pacientii din grupul celor care au facut cateva schimbari in stilul lor de viata au beneficiat de o serie de cursuri educationale in timpul carora au fost informati despre factorii de risc traditionali, precum modificarile de dieta si practicarea exercitiilor fizice.

De-a lungul celor noua ani de monitorizare, au avut loc 20 de incidente medicale (infarcte, atacuri cerebrale si decese) in grupul pacientilor care au practicat meditatia si 31 de evenimente in grupul pacientilor care au operat cateva schimbari in stilul de viata.

Medicul Robert Schneider, coordonatorul studiului, directorul Centre for Natural Medicine and Prevention de la Universitatea Maharishi din statul Iowa, a declarat: "La sfarsitul celor noua ani, 80% dintre pacientii din grupul care a practicat meditatia au continuat sa practice aceasta tehnica cel putin o data pe zi. In schimb, in cadrul grupului care a beneficiat de cursuri educationale, s-au inregistrat putine schimbari. Stilurile lor de viata au ramas in linii mari aceleasi, in ceea ce priveste dieta si exercitiile fizice".

In cadrul grupului care a practicat meditatia transcedentala, medicii americani au constatat nu doar o reducere a ratei mortalitatii, a infarctelor si a atacurilor cerebrale, ci si o scadere semnificativa a tensiunii lor arteriale (5 mm Hg) si o reducere considerabila a stresului psihologic in cazul multora dintre voluntari.

Robert Schneider a declarat ca si alte studii anterioare au relevat beneficiile meditatiei transcedentale asupra tensiunii arteriale si a stresului, indiferent de originile etnice ale voluntarilor.

Medicul american considera ca efectele benefice ale meditatiei transcedentale relevate de studiul pe care l-a condus sunt echivalente cu descoperirea unei noi clase de medicamente, extrem de eficiente in prevenirea maladiilor cardiovasculare.

Meditatia transcedentala a fost introdusa pe scara larga in India, in 1955, de Maharishi Mahesh Yogi. In anii 1960, celebra trupa Beatles a popularizat aceasta tehnica, calatorind in India pentru a invata secretele meditatiei transcedentale direct de la Maharishi Mahesh Yogi. Expertii Fundatiei Maharishi sustin ca meditatia transcedentala nu este nimic altceva decat un program de dezvoltare a constiintei.

http://www.romanialibera.ro/a170356/meditatia-transcedentala-scade-riscul-de-aparitie-a-maladiilor-cardiovasculare.html


ZIUA Nr. 4694 de joi, 19 noiembrie 2009 - Meditatia salveaza inima


Meditatia salveaza inima

Beneficiile practicarii meditatiei au fost dovedite cu rezultate semnificative de cercetarile care s-au desfasurat timp de 9 ani la Colegiile Medicale din Wisconsin si Iowa. Grupul martor care a practicat meditatia in doua reprize de cate 20 de minute zilnic a avut o reducere de 47% a mortalitatii, infarcturilor si accidentelor vasculare. Pe langa aceste rezultate incurajatoare s-au inregistrat reducerea tensiunii arteriale si a stresului. Efectul meditatiei a fost echivalat cu des coperirea unui nou medicament pentru bolile de inima, doar ca de aceasta data provenit din propria farmacie interna stimulata de puterea gandirii. O precizare este importanta: este vorba de meditatia transcendentala, cea care a patruns si in Romania in vremea comunismului, cand a fost considerata subversiva.


http://www.ziua.net/display.php?data=2009-11-19&id=261950

aplica online pt o conferinta gratuita http://www.m-t.ro/contacte.html

Multumesc foarte mult!