Domnule Adrian Baciu, O sa ne rugam pentru Romania, cu toata sinceritatea. Va rugam sa cititi atasat informatii foarte importante despre gripa porcina si sa le raspinditi la cit mai multi oameni. Va multumim!
Toate gindurile bune, Daniela - Quan Yin Bucharest Center
"GRIPA PORCINĂ
Extrase de la Conferinţa Internaţionala „Sănătatea Copiilor şi Planeta Sustenabilă” din 21 septembrie 2009 din Coreea de Sud, unde experţii în medicină au răspuns întrebărilor publicului despre gripa porcină.
Î: - Noi ştim multe căi să ne protejăm de virusul H1N1, cum ar fi masca la gură, spălatul mâinilor şivaccinarea. Dar eu vreau să ştiu, sunt acestea căi ajutătoare să te protejezi de gripa H1N1, şi care sunt căile
ajutătoare să te protejezi de gripa H1N1?
Dr. Michael Greger (Director al Departamentului de Sănătate Publică şi Agricultura cu Animale de la Humane Society din SUA, conferenţiar la Institutul Naţional de Sănătate - NIH despre Gripa Aviară şi Gripa Porcină) a răspuns cu bunăvoinţă la întrebare.
- Ce putem să facem să ne protejăm de gripa porcină?
Dacă te îmbolnăveşti, să contactezi clinica ta şi să vezi dacă medicamentele antivirale sunt cele cuvenite, şi să stai acasă cel puţin 24 de ore după ce trece febra, ca să nu-i infectezi şi pe ceilalţi. Dar idealul este să nu te infectezi tu de la bun început. Şi gripa o faci în două feluri, prin particulele din sistemul respirator de la ceilalţi, când eşti într-un spaţiu mic alături de ei şi ei tuşesc sau strănută, şi a doua cale este prin a te atinge pe faţă, pe mucusul de pe membrane (adică ochi, nas sau gură) după ce ai atins o suprafaţă contaminată. Deci, primul lucru pe care trebuie să-l facem este să ne obişnuim să ne acoperim când tuşim sau strănutăm, ca să
nu-i infectăm pe ceilalţi. Însă, nu este bine să ne acoperim cu palma când tuşim, pentru că ne contaminămpalma, şi apoi atingem clanţa de la uşă sau priza de lumină, sau pompa de gaz, şi o să transferăm contaminarea pe aceste obiecte. Şi altcineva care vine, atinge aceeaşi clanţă de uşă şi apoi se atinge pe faţă, la nas sau la gură, şi ajunge contaminat, de asemenea. Deci, este important să porţi mască dacă tuşeşti sau strănuţi, sau să tuşeşti într-un şerveţel şi-l arunci, sau tuşeşti în mânecă, în mâneca mâinii, în materialul mânecii, ca să nu-ţi contaminezi palmele. Bine, deci acestea îi protejează pe ei de tine, însă, cum te protejezi tu faţă de ei?
Bine, noi trebuie să ne spălăm mâinile. Oamenii subestimează cât de mult trebuie să se spele pe mâini.
Douăzeci sau treizeci de secunde după ce te săpuneşti, deci o jumătate de minut de spălare pe mâini, după ce am dat mâna cu cineva sau am atins o suprafaţă publică înainte să ne atingem faţa şi să ne contaminăm pe noi. Şi o opţiune şi mai bună este aceea că dacă nu poţi să te speli pe mâini aşa de des, atunci sunt dezinfectanţi pe bază de alcool. Foarte ieftini, şi sunt mai buni decât spălatul pe mâini, după cum spune Organizaţia Mondială a Sănătăţii, cu privire la sterilizarea mâinilor faţă de aşa numiţii viruşi cu envelopă, cum este cel de gripă.
Deci, când eşti în public, înainte să te atingi pe faţă, este important să te dezinfectezi, fie să te speli pe mâini sau să cari cu tine această sticlă mică de dezinfectant cu alcool, să-l ai cu tine.
Dr. Neale Barnard (preşedintele fondator al Comitetului Medicilor pentru Medicina Responsabilă din SUA, profesor asociat la Univ. George Washington din SUA) , a răspuns şi dânsul la întrebare.
- Toată lumea îşi face griji acum despre gripa porcină, pentru că gripa porcină a ajuns o epidemie foarte periculoasă, a omorât mulţi oameni. Însă, privind în viitor, se pare că este mult mai răspândită şi mult mai mortală. Virusul gripei porcine se poate muta într-o formă şi mai virulentă. Există două zone unde alimentaţia noastră este îngrijorătoare.
Mai întâi de toate, locul de naştere al viruşilor care au dus la gripa aviară şi gripa porcină, locul de naştere este acolo unde animalele sunt ţinute în număr mare. Eu mă gândesc la aceste grajduri unde trăiesc porcii, sau locurile unde găinile sau alte păsări sunt ţinute în ziua de azi. Aceşti viruşi pot veni şi de la animalele sălbatice, dar ei se răspândesc de la un animal la altul, la altul şi la altul, şi se pot combina cu alţi viruşi să facă un virus şi mai mortal, care se poate răspândi la fiinţele umane.
Primul lucru este că cu cât oamenii consumă porc mai mult sau orice produse de porc, atunci cererea de carne de porc creşte, adică fermele cresc şi mai mari, din ce în ce mai mari. O să vedeţi zeci de mii de animale într-o singură fermă, şi rezultatul este acela că viruşii au un loc foarte fertil unde să crească, deci viruşii se pot muta şi pot deveni şi mai fatali. A doua problemă este că, se poate ca produsele de porc să facă ca virusul să se răspândească. Aceasta este o controversă în comunitatea ştiinţifică, dar sunt evidenţe care sugerează că produsele de porc negătite, pe care le cumpărăm şi le gătim, pot să răspândească viruşii vii. Guvernul din SUA a raportat de asemenea că sunt griji cu privire la faptul că şi produsele de carne pot să transmită aceşti viruşi. Acum, noi ştim despre aceasta de mult timp, cu alţi microbi, mai ales salmonella sau campylobactersau listerioza. Aceştia sunt microbi de infecţie care duc la boli contagioase, uneori chiar fatale. Dar există îngrijorarea că, chiar şi viruşii de gripă pot să se transmită pe aceeaşi cale. Nu este încă clar. Dar noi cunoaştem acestea, deci ca să ne menţinem familiile cât mai sănătoase faţă de gripă şi alte infecţii, noi vrem să evităm industria de produse animale, care patronează totul, evitaţi consumul de produse animale."
Iti multumesc si eu Daniela!
P.S. Te rog sa imi spui Adrian!
Va rog pe toti cei care cititi acest articol sa faceti cunoscute aceste informatii si altor persoane!
❌ SFECLA ROȘIE 🙈 ✴ ANTICANCERIGENĂ ❓
-
http://disa-amestecate.blogspot.com/feeds/posts/default
http://disa-naivitate.blogspot.com/feeds/posts/default
Acum 11 luni